вторник, 28 юли 2015 г.

Книгоразделители

Здравейте,

Обожавам да чета. А покрай приспиването на дребния, чета два пъти повече :). Затова днес показвам книгоразделителите, които си направих. За основа използвах едни останали черни картончета, останали от стар стенен календар. Минах ги с бяло гесо, за да скрия датите. След това ги напръсках със спрей боички. А накрая изпробвах трансферния гел (на Stamperia), с който се сдобих тези дни. Още му свиквам на гела и не знам така ли трябва да се държи или аз правя нещо не както трябва. Имам предвид следното - след като го нанеса и изсъхне, когато изтрия слоевете хартия, за да се покаже изображението, сякаш не успявам да стигна до края и остава някакъв много лек слой неизтъркана хартия. Ако продължа с триенето започва да се лющи картинката. Забелязах обаче, че когато изображението е в този краен етап, ако го намокря седи перфектно, а като изсъхне, отново става матово. Реших да експериментирам и нанесох декупажен лак - стана ок. Резултатът е абсолютно задоволителен. Само да кажа и още нещо - декупажният лак ми изтри отпечатано с Memento изображение. Така че ако решите да пробвате, имайте го предвид. Добавих няколко печата за финал и, готово.

Тук вляво се забелязва къде тръкнах с лака и мастилото се размаза.


Този ми е фаворит; ще експериментирам още много с тези пера.


Тук първоначално пробвах домашен трансфер с Ц200 (ако се загледате има нещо като капки), а кончето вече е с гела. Всъщност и домашната рецепта е съвсем прилична.


Никога не наслагвайте две хартии една върху друга при трансфера. (това само блейка като мен може да го направи)


А това е "нощната пеперуда" :)А при разделителя с нощната пеперуда (аз поне си мисля, че е нощна), за да махна неприятния ефект от недоизтрита хартия, минах с глоси акцент. Също стана доста ефектно.

Ще се радвам ако някой има повече опит в трансферирането на изображения да сподели.


Няма коментари:

Публикуване на коментар